Roelf

Geschreven door Roelf

meer dan 2 jaar geleden

Aardappel kaas schotel met olijven Recept

Simpel en lekker


mouseover to zoom
aardappel kaas schotel met olijven

Ingredienten

  • 2 blikken italiaanse tomaten
  • 1 half potje gesneden zwarte olijven
  • 1,5 kilo rode aardappelen
  • zout
  • peper
  • verse rozemarijn
  • verse tijm
  • zak belegen nederlandse geraspte kaas
  • zakje geraspte old amsterdam

Bereiding

  • Maak de aardappels schoon
  • Kook de aardappels
  • Verwarm de oven voor op 200 graden celsius
  • Snij de aardappels in plakjes
  • Wrijf wat olijfolie in een ovenschaal
  • Doe de 2 blikken tomaten erin
  • Verspreid over de bodem
  • Doe de gesneden aardappels hier boven op
  • Zout en peper er overheen
  • Klein beetje gesneden tijm er overheen
  • Iets meer gesneden rozemarijn er overheen
  • Mix de geraspte kazen door elkaar en strooi er overheen
  • Doe de schaal in de oven voor ongeveer 30 minuten, tot de kaas een mooiekleur heeft

Misschien is het ook wel lekker om een beetje knoflook toe te voegen.