Eva

Geschreven door Eva

meer dan 5 jaar geleden

Aziatisch achtige zomer salade Recept

Om samen op te peuzelen!


mouseover to zoom
aziatische zomer salade

Ingredienten salade (2 personen):

  • Taugé (ik had 2 ons)
  • 2 a 3 kropjes gemsla (bladeren losmaken vd krop)
  • 1 rijpe mango
  • Grote garnalen (zoveel als je er op wilt eten)
  • Koriander (grof gehakt)
  • Noodles (ik had hele dunne platte die volgens mij gook soo heten)
  • Rode ui
  • Lepel sesamzaad
  • Sesamolie
  • Knoflook (fijngesneden)
  • 1 Rode peper

Ingredienten dressing:

  • 1 tl Honing
  • 1 el Gembersiroop (ah)
  • 1 el Sesamolie
  • 1 tl Teriyaki marinade
  • 1 tl Soya saus (de dunne versie, zoet/zout naar smaak)
  • 1 tl Chili olie
  • 1 el Limoensap
  • 1 teen Knoflook (geperst)
  • (nb: hoeveelheden zijn bij benadering want ik heb alles gewoon op gevoel in
  • het bakje gegoten)
  • Mix de ingredienten van de dressing door elkaar met een vork en zet apart
  • voor later.

Bereiding:

  • Mango in blokjes snijden. De kapjes afsnijden en insnijden zoals op de
  • foto.
  • Noodles gaar koken en laten afkoelen in een apart schaaltje.
  • Knoflook en rode peper aanfruiten met sesamolie en daar de garnalen in
  • bakken tot ze gaar zijn, dan doe je ze in een apart schaaltje.
  • Rode uien heel dun in ringen snijden en aanfruiten in sesamolie, samen met
  • de sesamzaadjes. Dit leg je ook apart in een schaaltje.

Nu ga je de borden opmaken. Eerst leg je de blaadjes gemsla neer (eventueel scheuren om makkelijker te kunnen eten), daar drapeer je de taugé overheen. Nu pakje het schaaltje noodles, verdeel in 2en en leg het mooi in het midden van de groenten. Over de noodles strooi je de blokjes manga en dan verdeel je de dressing over de twee borden. Dan pak je de sesamzaadjes en die leg je in een mooi dotje boven op het gerecht. Nu ga je de garnalen decoratief en eerlijk over de twee borden verdelen. Tot slot strooi je over elk bord nog wat koriander en voilà......... een heerlijke aziatisch-achtige zomersalade om samen op te peuzelen!