Roelf

Geschreven door Roelf

Bastogne koeken Recept

Heerlijk voor bij de koffie of thee


mouseover to zoom
Zelf gemaakte bastogne koeken
mouseover to zoom
Zelf gemaakte bastogne koeken van boven
mouseover to zoom
Zelf gemaakt bastogne koekje

Ingredienten

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 175 gram roomboter
  • 100 gram kandijstroop (of caramelstroop)
  • 3 ei dooiers
  • koek (speculaas) kruiden
  • oploskoffie
  • heel klein beetje zout
  • 75 gram kandij

Deeg maken

  • Mix alles door elkaar behalve de kandij
  • Kneed alles goed door elkaar
  • Doe in de koelkast voor minstens 1 uur

Bereiding

  • Oven voorverwarmen op 175 graden celcius
  • Deel het deeg op in stukjes van 14 gram
  • Maak er hele dunne koekjes van
  • Bak ze in de oven voor ongeveer 10 minuten