Roelf

Geschreven door Roelf

Bourgondische hamburgers Recept

Dikke burgers met een dikke saus erbij


mouseover to zoom
bourgondische burger in de pan
mouseover to zoom
bourgondische hamburger met cheddar
mouseover to zoom
bourgondische hamburger

Ingredienten burgers:

  • Rundergehakt
  • Maroccaanse tagine kruiden
  • Lente-ui
  • Ui
  • Spaanse peper
  • Grove mosterd
  • Zout
  • Peper
  • Cheddar kaas
  • Toasted burger broodjes

Bereiding burgers:

Mix alle ingredienten met het gehakt. Neem een vorm, en pers het gehakt daar in zodat er stevige mooie ronde burgers ontstaan. Boter en olie in de braadpan. Burgers ~5 minuten aan elke kant naar smaak bakken. Leg 4 minuten voor het einde plakken cheddar op de burgers zodat de cheddar goed er overheen smelt.

Ingredienten saus:

  • Citroenschaafsel
  • Wortelschraapsel
  • Uien
  • Lenteui
  • Knoflook
  • Mosterd
  • La Trappe Quadrupel
  • Honing
  • Peper
  • Zout

Bereiding saus:

Haal de burgers uit de pan en laat ze rusten. Gebruik de rest van de pan om een saus mee te starten. Giet wat Quadrupel in de pan, en terwijl de alcohol er uit dampt, voeg de rest van de ingredienten toe aan de saus. Beetje door koken tot het er perfect uit ziet.

Serveer het naar smaak, bijvoorbeeld met wat augurken en tomaten, of met een gebakken eitje. Uiteraard misstaat een Leffe Quadrupeltje niet naast deze maaltijd.