Amber

Geschreven door Amber

Chocolade cranberry superkoekje Recept

Geinspireerd door Annabelle Langbein uit New Zealand


mouseover to zoom
chocolade cranberry koekje
mouseover to zoom
chocolade cranberry koekje met gecondenseerde melk
mouseover to zoom
chocolade cranberry koekje gebroken
mouseover to zoom
chocolade cranberry koekje van dichtbij

Ingredienten:

  • 250g Theebiskwietjes
  • 175g Roomboter
  • 1 kopje gebrokkelde pure chocolade
  • 1 kopje cranberries
  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 1 kopje geraspte cocos
  • 3/4 kopje garneer amandelen
  • 2 eetlepels cacao poeder

Bereiding:

  • Toast de amandelen in de pan, let op niet al te bruin laten worden
  • Biskwies fijn malen
  • Roomboter laten smelten
  • Doe in een kom de biskwiemix met boter en cacaopoeder.
  • Mix tot je een vochtig mengsel overhoud
  • Verwarm de oven voor op 170graden
  • Let bakpapier op bakplaat
  • Plet het mengsel op de bakplaat
  • Bestrooien met:
  • Cocos
  • Amandelen
  • Chocolade
  • Cranberries
  • Giet daarna het blik gecondenseerde melk eroverheen
  • Ongeveer 20 minuten in de oven, tot de gecondenseerde melk een beetje gecarameliseerd is
  • Daarna laten afkoelen
  • In blokjes snijden

Genieten maar! (tip: vergeet niet van te voren een levensverzekering af te sluiten)