Ingredienten
Plan van aanpak Terwijl je de oven voor verwarmt op 200 C, begin je aan de vulling: Sjalotjes, knoflook en peterselie zeer (zeer) fijn snijden. De rozijntjes in warm water laten wellen.
De peterselie, kaneel, rode peper en de knoflook door het gehakt mengen en het gehakt dan rul aanbraden tot het net niet helemaal gaar is. Laat de bouillon blokjes smelten en kook de rijst erin, hierdoor wordt de rijst heerlijk smaakvol en hoef je bij de rest van het mengsel straks geen zout meer toe te voegen.
Snij de kapjes van de paprika's en maak ze van binnen schoon. Het is handig om met een dun, scherp mes aan de onderkant van de paprika een dun plakje af te snijden. Op deze manier haal je de ronding eraf en loop je minder risico dat ze tijdens het opdienen omvallen.
Meng het gehakt, de rijst, de uitjes en de rozijntjes (die je eerst in een theedoek of servet drooggedept hebt) in een grote kom en vul de paprika's ermee. Doe de olijfolie, samen met een kopje water in een grote ovenschaal en zet de paprika's erin.
Nu doe je de oven uit en laat je de schaal een half uur in de langzaam afkoelende oven staan. Daarna zet je de oven weer aan (190 C) en laat de schaal er nog twintig minuten tot een half uur in staan. Halverwege even kijken of de schaal nog nat is onderin en anders nog een half kopje water erbij gieten.
Voila.. Het Resultaat!