Ingredienten
Werkwijze
Zet eerst de oven op 200 graden zodat die lekker kan voorverwarmen. Het is handig als je zo?n grote lasagne ovenschaal hebt, want dit is voor een grote portie!
Je begint met de uien te snipperen, knoflook heeeeeel fijn snijden, rode peper klein snijden. De tomaten ook fijn snijden. Minimaal een stuk of acht of tien ofzo. Olie in de pan.. dan de uien, knoflook en rode peper even aanfruiten tot je het lekker ruikt in de keuken. Vervolgens doe je alle tomaten erin.. Knijp de bouillon blokjes fijn en kruimel die er ook in. Oregano erbij en lekker laten pruttelen om de tomaten fijn te laten koken. Mensen die het niet teveel moeite vinden kunnen die hele prut ook nog eens pureren met de staafmixer.. maar die hadden dan van te voren ook alle zaadjes uit de tomaten gehaald, en daar heb ik meestal geen zin in.
Ondertussen kun je de paprika's, courgette en champignons aan (in) stukken hakken. Eigenlijk is aubergine erin toch ook best lekker.. maar die moet je dan in plakjes snijden (niet te dik) en even apart leggen tot ik het zeg. De in stukken gehakte groenten doe je even in de pan om ze aan te braden/bakken.. zodat het lekker sappig wordt.. dan gooi je het erbij in de tomaten saus. Dan de mais erdoor en het kleine schepje suiker en lekker laten pruttelen. Als je ook gehakt er door wilt is nu de tijd om het aan te braden (lekker met veel oregano en peper en zout en knoflook) en vervolgens ook erbij in de saus te doen (eventueel met de spinazie als je die erbij wilt) en nog even laten pruttelen.
Ondertussen heb jij mooi de tijd om de mozzarella in plakjes te snijden en de ovenschaal een beetje in te vetten. Als de saus (meestal na een kwartiertje ofzo) goed gaar is en er lekker uitziet, vuurtje uit.
Nu de ovenschaal dichtbij de pan zetten en met een goede soepschep een laagje saus onder in de schaal verdelen. Dat dek je af met lasagneblad. Op het lasagne blad, leg je om en om mozzarella en aubergine (of courgette). Dan weer een laagje van de saus, wat je weer afdekt met lasagneblad enz enz, tot de schaal tot de nok toe vol is met lekkers.
Officieel hoor je er nu van die witte saus op te doen, maar daar heb ik nooit zin in, dus ik dek het af met de rest van de plakken mozzarella en aubergine en dat overgiet ik met een goede laag gerapste kaas. Twintig minuten in de oven en daaamnnn yehhh zO LEKKER!!!!
Ik kan echt 8 dagen van zo'n bak eten. Ik schep er 1 portie uit om lekker op te eten, de rest laat ik afkoelen, zodat het wat stolt (makkelijker te snijden), snij het in 8 stukken (min 1 dus) , allemaal in een zakje de vriezer in et voila.. Door de maand heen als je geld voor verse ingredienten al op is, heb jij nog heerlijk verse lasagne!