Roelf

Geschreven door Roelf

Frans stokbrood Recept

aka. le baguette


mouseover to zoom
frans stokbrood

Ingredienten:

  • 500 gr T65 bloem
  • 400 gr water 30 graden celcius
  • 5 gram verse gist (tironelle indien mogelijk)
  • 8 gram zout

Bereiding:

  • Mix het water met het zout in een kom of schaal.
  • Doe daar bovenop de bloem en daar boven op de gist.
  • Mix alles 10 minuten tot het sterk en soepel is.
  • Afgedekt 20 min rusten
  • 4x omvouwen
  • Afgedekt 20 min rusten
  • 4x omvouwen
  • Afgedekt 20 min rusten
  • 4x omvouwen
  • Afgedekt 20 min rusten
  • 4x omvouwen
  • Afgedekt 1:30 uur laten rusten bij 24 graden celcius
  • Haal het deeg uit de schaal/kom.
  • Plat maken + dubbel vouwen
  • Afgedekt 20 min rusten
  • Dubbel vouwen
  • Afgedekt 20 min rusten
  • Dubbel vouwen
  • Afgedekt 20 min rusten
  • Dubbel vouwen
  • Afgedekt 20 min rusten
  • Deel het deeg in 2 of 3 delen
  • Afgedekt 30 min rusten
  • Vouw de deegjes voorzichtig 3x over zichzelf (zorg dat het gas erin blijft)
  • Rol stokbroden van de deeg stukken.
  • Laat afgedekt 30 min rusten op 24 graden celcius
  • Zet een bakje water in de oven
  • Verwarm de oven voor op 260 graden met de lege bakplaat er in
  • Bak de broden 26 minuten in de oven
  • Laat de broden afkoelen