Home
Contact
Alle artikelen
Zoeken
Geschreven door
Roelf
Frans stokbrood
Recept
aka. le baguette
Ingredienten:
500 gr T65 bloem
400 gr water 30 graden celcius
5 gram verse gist (tironelle indien mogelijk)
8 gram zout
Bereiding:
Mix het water met het zout in een kom of schaal.
Doe daar bovenop de bloem en daar boven op de gist.
Mix alles 10 minuten tot het sterk en soepel is.
Afgedekt 20 min rusten
4x omvouwen
Afgedekt 20 min rusten
4x omvouwen
Afgedekt 20 min rusten
4x omvouwen
Afgedekt 20 min rusten
4x omvouwen
Afgedekt 1:30 uur laten rusten bij 24 graden celcius
Haal het deeg uit de schaal/kom.
Plat maken + dubbel vouwen
Afgedekt 20 min rusten
Dubbel vouwen
Afgedekt 20 min rusten
Dubbel vouwen
Afgedekt 20 min rusten
Dubbel vouwen
Afgedekt 20 min rusten
Deel het deeg in 2 of 3 delen
Afgedekt 30 min rusten
Vouw de deegjes voorzichtig 3x over zichzelf (zorg dat het gas erin blijft)
Rol stokbroden van de deeg stukken.
Laat afgedekt 30 min rusten op 24 graden celcius
Zet een bakje water in de oven
Verwarm de oven voor op 260 graden met de lege bakplaat er in
Bak de broden 26 minuten in de oven
Laat de broden afkoelen
Lasange met zelf gemaakte saus
Groene Tomaten/Gember Chutney
Oud hollandsche gehakt ballen
Kip Tajine met zuidvruchten
Gevulde aubergine
Kaas uientaart
Eva's Lusciously Lekkere Lasagne
Runder ovenschotel
Oud-hollandsche gehaktballen met jus en tomaten saus en salade