Ingredienten voor de vulling:
Ingredienten voor het ei-mengsel:
Oven voorverwarmen op 180 graden. Fruit de knoflook, ui en spaanse peper tot ze glazig zijn. Schep het gehakt erbij, meng het met peper en zout en de nootmuskaat en bak tot het rul wordt. Dan doe je de prei erbij, doorroeren tot de prei ook glazig is. Vervolgens schep je de spinazie en de rucola erdoor en bak het nog even tot de spinazie geslonken is. Dit mengsel schep je in een grote kom waar je de kruidenroomkaas, de blokjes brie en de geitenkaas doorheen roert tot het een mooi mengsel is geworden. Dan roer je nog de walnoten en de pijnboompitjes erdoor.
Nu begin je aan het ei-mengsel: Vier eieren in een kom, slagroom en roomkaas erbij, scheutje melk en met de garde kloppen tot het 1 egaal papje is. Dit maak je op smaak met de tijm, nootmuskaat, knoflook en peper en zout. Je kunt gewoon je vinger erin steken om te proeven!
De rol bladerdeeg drapeer je zo in je springvorm dat er een mooie taartvorm ontstaat. Hierin schep je het gehakt/groenten mengsel. Vervolgens giet je het ei-mengsel eroverheen en schep het een beetje door elkaar met het gehakt/groentenprutje zodat alles mooi verdeeld is (zie foto!). Dit zet je 50 minuten in het midden van de oven op een rooster. Ik heb na 20 minuten het rooster 2 treetjes lager gezet, omdat ik de bovenkant niet te donker wil hebben.