Eva

Geschreven door Eva

Gehakt-prei quiche Recept

Daar kom je de winter wel mee door


mouseover to zoom
prei gehakt quiche
mouseover to zoom
prei rode ui knoflook
mouseover to zoom
voorbereidingen gehakt prei quiche
mouseover to zoom
gehakt prei quiche mengsel
mouseover to zoom
quiche klaar voor de oven

Ingredienten voor de vulling:

  • 2 preien (in ringen gesneden)
  • 250 gram gehakt
  • 1/2 spaanse peper (grof gehakt)
  • 2 tenen knoflook (heel fijn gesnipperd)
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 1 grote hand bladspinazie (grof gehakt)
  • 1 grote hand rucola (grof gehakt)
  • 12 blokjes diepgevroren spinazie (wel eerst in een pannetje ontdooien!)
  • 3 schijfjes jonge geitenkaas (gebrokkeld)
  • 1/3 bakje kruidenroomkaas
  • 1/2 punt brie (in blokjes)
  • klein handje gehakte walnoten
  • klein handje (geroosterde) pijnboompitten
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • grote rol kant en klaar deeg voor hartige taart

Ingredienten voor het ei-mengsel:

  • 4 eieren
  • 100 ml slagroom
  • 50 gram roomkaas
  • peper
  • zout
  • tijm
  • gemalen knoflook

Oven voorverwarmen op 180 graden. Fruit de knoflook, ui en spaanse peper tot ze glazig zijn. Schep het gehakt erbij, meng het met peper en zout en de nootmuskaat en bak tot het rul wordt. Dan doe je de prei erbij, doorroeren tot de prei ook glazig is. Vervolgens schep je de spinazie en de rucola erdoor en bak het nog even tot de spinazie geslonken is. Dit mengsel schep je in een grote kom waar je de kruidenroomkaas, de blokjes brie en de geitenkaas doorheen roert tot het een mooi mengsel is geworden. Dan roer je nog de walnoten en de pijnboompitjes erdoor.

Nu begin je aan het ei-mengsel: Vier eieren in een kom, slagroom en roomkaas erbij, scheutje melk en met de garde kloppen tot het 1 egaal papje is. Dit maak je op smaak met de tijm, nootmuskaat, knoflook en peper en zout. Je kunt gewoon je vinger erin steken om te proeven!

De rol bladerdeeg drapeer je zo in je springvorm dat er een mooie taartvorm ontstaat. Hierin schep je het gehakt/groenten mengsel. Vervolgens giet je het ei-mengsel eroverheen en schep het een beetje door elkaar met het gehakt/groentenprutje zodat alles mooi verdeeld is (zie foto!). Dit zet je 50 minuten in het midden van de oven op een rooster. Ik heb na 20 minuten het rooster 2 treetjes lager gezet, omdat ik de bovenkant niet te donker wil hebben.