Roelf

Geschreven door Roelf

Gehaktbal met aardappelgratin en bloemkool Recept

Lekker met zo'n grote boergondische gehaktbal


mouseover to zoom
mouseover to zoom
mouseover to zoom
mouseover to zoom

Ingredienten gehaktbal:

  • 500 gram rundergehakt
  • 2 eieren
  • Zout
  • Peper
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 ui gesnippert
  • 1 hete rode pepers
  • Mosterd
  • 5 plakken wit brood
  • 1 teentje knoflook
  • Runder bouillon

Ingredienten gratin:

  • 1 kilo vastkokende aardappelen
  • 250ml kookroom
  • 1 ei
  • Zout
  • Peper
  • 1 teentje knoflook
  • Runder bouillon
  • Tijm
  • 300 gram geraspte gruyere

Ingredienten bloemkool:

  • 1 bloemkool
  • In kleine stukjes gesneden / gebroken

Bereiding bal:

  • Mix alle ingredienten behalve de runder bouillon
  • Draai er 5 grote stevige ballen van
  • Bak de ballen aan alle kanten bruin in koekepan
  • Warm runder bouillon met water op in een soep pan
  • Verplaats de ballen naar de soep pan
  • Laten sudderen voor 40 min

Bereiding bloemkool:

  • Zodra de ballen de koekepan verlaten...
  • Water toevoegen aan deze pan
  • Alle stukjes bloemkool er in
  • Deksel er op en 15 minuten laten stomen

Bereiding gratin:

  • Was de aardappelen en laat uitlekken
  • Snij de aarappelen in dunne plakjes
  • Deponeer de plakjes in ingevette ovenschaal
  • Mix alles behalve gruyere en aardappelen
  • Giet de mix over de schotel met aardappelen
  • Giet wat runder bouillon bij de aardappelen
  • Strooi nu alle kaas er over heen
  • 50 minuten in voorverwarmde oven 160 graden celcius