Roelf

Geschreven door Roelf

10 maanden geleden

Gehaktbal met aardappelgratin en bloemkool Recept

Lekker met zo'n grote boergondische gehaktbal


mouseover to zoom
mouseover to zoom
mouseover to zoom
mouseover to zoom

Ingredienten gehaktbal:

  • 500 gram rundergehakt
  • 2 eieren
  • Zout
  • Peper
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 ui gesnippert
  • 1 hete rode pepers
  • Mosterd
  • 5 plakken wit brood
  • 1 teentje knoflook
  • Runder bouillon

Ingredienten gratin:

  • 1 kilo vastkokende aardappelen
  • 250ml kookroom
  • 1 ei
  • Zout
  • Peper
  • 1 teentje knoflook
  • Runder bouillon
  • Tijm
  • 300 gram geraspte gruyere

Ingredienten bloemkool:

  • 1 bloemkool
  • In kleine stukjes gesneden / gebroken

Bereiding bal:

  • Mix alle ingredienten behalve de runder bouillon
  • Draai er 5 grote stevige ballen van
  • Bak de ballen aan alle kanten bruin in koekepan
  • Warm runder bouillon met water op in een soep pan
  • Verplaats de ballen naar de soep pan
  • Laten sudderen voor 40 min

Bereiding bloemkool:

  • Zodra de ballen de koekepan verlaten...
  • Water toevoegen aan deze pan
  • Alle stukjes bloemkool er in
  • Deksel er op en 15 minuten laten stomen

Bereiding gratin:

  • Was de aardappelen en laat uitlekken
  • Snij de aarappelen in dunne plakjes
  • Deponeer de plakjes in ingevette ovenschaal
  • Mix alles behalve gruyere en aardappelen
  • Giet de mix over de schotel met aardappelen
  • Giet wat runder bouillon bij de aardappelen
  • Strooi nu alle kaas er over heen
  • 50 minuten in voorverwarmde oven 160 graden celcius