Roelf

Geschreven door Roelf

meer dan 2 jaar geleden

Geroosterde aardappelschotel Recept

Met italiaanse invloeden


mouseover to zoom
geroosterde aardappel schotel
mouseover to zoom
geroosterde aardappel schotel dichtbij
mouseover to zoom
geroosterde aardappel schotel aangebroken

Ingredienten

  • Aardappelen
  • Olijfolie
  • Zout
  • Knoflook
  • Uien
  • Tijm
  • Rozemarijn
  • Peper
  • Tomaten
  • Tomatensaus
  • Water
  • Zwarte olijven
  • Bevroren doperwtjes
  • Oude kaas geraspt
  • Belegen kaas geraspt

Bereiding

  • Verwarm oven voor op 180 graden
  • Schil aardappelen
  • Snij aardappelen in kleine blokjes
  • Doe blokjes in ovenschotel
  • Snij uien in stukken
  • Doe stukken bij de aardappel blokjes
  • Mix olijfolie, knoflook, zout, peper, tijm en rozemarijn
  • Doe de mix in de ovenschotel
  • Mix alles door elkaar
  • Ovenschotel in de oven (20 minuten)
  • Ondertussen doe je tomaten, tomatensaus, en water in een pan
  • Laat de pan zachtjes pruttelen, en roer af en toe
  • Na 20 minuten olijven en doperwten toevoegen aan saus
  • Schenk de saus over de ovenschotel
  • Strooi de geraspte kazen over de schotel
  • Plaats terug in de oven voor 20 min