Roelf

Geschreven door Roelf

Geroosterde aardappelschotel Recept

Met italiaanse invloeden


mouseover to zoom
geroosterde aardappel schotel
mouseover to zoom
geroosterde aardappel schotel dichtbij
mouseover to zoom
geroosterde aardappel schotel aangebroken

Ingredienten

  • Aardappelen
  • Olijfolie
  • Zout
  • Knoflook
  • Uien
  • Tijm
  • Rozemarijn
  • Peper
  • Tomaten
  • Tomatensaus
  • Water
  • Zwarte olijven
  • Bevroren doperwtjes
  • Oude kaas geraspt
  • Belegen kaas geraspt

Bereiding

  • Verwarm oven voor op 180 graden
  • Schil aardappelen
  • Snij aardappelen in kleine blokjes
  • Doe blokjes in ovenschotel
  • Snij uien in stukken
  • Doe stukken bij de aardappel blokjes
  • Mix olijfolie, knoflook, zout, peper, tijm en rozemarijn
  • Doe de mix in de ovenschotel
  • Mix alles door elkaar
  • Ovenschotel in de oven (20 minuten)
  • Ondertussen doe je tomaten, tomatensaus, en water in een pan
  • Laat de pan zachtjes pruttelen, en roer af en toe
  • Na 20 minuten olijven en doperwten toevoegen aan saus
  • Schenk de saus over de ovenschotel
  • Strooi de geraspte kazen over de schotel
  • Plaats terug in de oven voor 20 min