Roelf

Geschreven door Roelf

Gevulde aubergine Recept

Hou het simpel


mouseover to zoom
gevulde aubergines
mouseover to zoom
gevulde aubergine
mouseover to zoom
aubergine gevuld met gehakt in tomatensaus

Ingredienten

  • 4 witte boterhammen
  • Olijfolie geschikt voor hoge temperatuur
  • 450 gram rundergehakt
  • Zout
  • Peper
  • Gemalen komijnzaad
  • Oregano
  • 1 blik italiaanse tomaten
  • 1 grote tomaat
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 aubergines
  • Belegen kaas
  • Parmigiano

Bereiding

  • Snij aubergines in 2 helften
  • Haal de inhoud eruit en doe in pan
  • Voeg toe aan de pan:
  • Tomaat
  • Italiaanse tomaten
  • Knoflook
  • Ui
  • Half glaasje water
  • Maal alles in deze pan tot pulp met een keukenmachine
  • Zet deze pan op het vuur en laat 20 min zachtjes koken, af en toe roeren
  • Pak een ovenschaal
  • Smeer olijfolie over de binnenkant
  • Leg witbrood op de bodem
  • Zet de uitgeholde aubergine helften klaar om gevuld te worden, bovenop het brood
  • Rasp een berg parmezan
  • Leg de belegen kaas klaar
  • Na 10 minuten: Verwarm oven voor op 220 graden celcius
  • 5 min later: rul het gehakt in een pan en voeg komijn, zout en peper toe
  • Voeg oregano, zout en peper toe aan de pan met saus
  • Als het vlees klaas is, toevoegen aan de saus en mixen
  • Nog even 1 minuut op temperatuur brengen en laten borrelen
  • Giet de saus over de aubergines
  • Leg de belegen kaas er op
  • Sprenkel de geraspte parmezan er overheen
  • Zet de schotel in de oven voor 10 minuten
  • Tot de kaas sexy bruin is

Eet smakelijk