Home
Contact
Alle artikelen
Zoeken
Geschreven door
Roelf
Gevulde aubergine
Recept
Hou het simpel
Ingredienten
4 witte boterhammen
Olijfolie geschikt voor hoge temperatuur
450 gram rundergehakt
Zout
Peper
Gemalen komijnzaad
Oregano
1 blik italiaanse tomaten
1 grote tomaat
1 ui
3 teentjes knoflook
2 aubergines
Belegen kaas
Parmigiano
Bereiding
Snij aubergines in 2 helften
Haal de inhoud eruit en doe in pan
Voeg toe aan de pan:
Tomaat
Italiaanse tomaten
Knoflook
Ui
Half glaasje water
Maal alles in deze pan tot pulp met een keukenmachine
Zet deze pan op het vuur en laat 20 min zachtjes koken, af en toe roeren
Pak een ovenschaal
Smeer olijfolie over de binnenkant
Leg witbrood op de bodem
Zet de uitgeholde aubergine helften klaar om gevuld te worden, bovenop het brood
Rasp een berg parmezan
Leg de belegen kaas klaar
Na 10 minuten: Verwarm oven voor op 220 graden celcius
5 min later: rul het gehakt in een pan en voeg komijn, zout en peper toe
Voeg oregano, zout en peper toe aan de pan met saus
Als het vlees klaas is, toevoegen aan de saus en mixen
Nog even 1 minuut op temperatuur brengen en laten borrelen
Giet de saus over de aubergines
Leg de belegen kaas er op
Sprenkel de geraspte parmezan er overheen
Zet de schotel in de oven voor 10 minuten
Tot de kaas sexy bruin is
Eet smakelijk
Oud hollandsche gehakt ballen
Wraps uit de oven
Mini appel cakejes
Eva's Lusciously Lekkere Lasagne
Kaas uientaart
Lasanga
Kats Loempias
Kip Tajine met zuidvruchten
Aardappel kaas schotel met olijven