Ingredienten
- 200g rundergehakt
- 200g varkensgehakt
- ½ bos platte peterselie
- Een slok witte wijn
- 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 3 eetlepels fijne broodkruimels
- Melk, genoeg om de broodkruimels nat te maken
- Meel
Ingredienten voor de marinad
- 2 blikjes tomatenpuree
- 2 sjalotten, fijn gesneden
- 3 teentjes knoflook, gehalveerd
- ½ rode chili, fijn gesneden
- 2 eetlepels groene olijven met pit, uitgelekt
- Klein bosje basilicum
- 1 eetlepel gesneden verse oregano
- Zeezout en vers gemalen zwarte peper
- Olijfolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 180 graden Celcius.
- Week be broodkruimels in de melk
- Bak de sjalotjes lichtjes aan, de knoflook en chilli voor 2-3 minuten tot ze zacht zijn. Voeg een slok witte wijn toe aan de pan.
- Voeg de tomatenpuree toe,
- dan de oregano en uiteindelijk de olijven.
- Even laten sudderen. (ongeveer 5-10 minuten).
- Terwijl de tomatensaus kookt, rol je de gehaktballen:
- Voeg aan het gehakt peterselie toe,
- Voeg parmezaanse kaas toe,
- Voeg knoflook en doorweekte brood kruimels toe, goed mixen.
- Breng het verder op smaak met wat zout en peper.
- Rol de balletjes ter grote van een walnoot en rol ze lichtjes door het meel.
- Even aanbakken in hete olijfolie tot ze goudbruin zijn.
- Voeg de gehaktballen toe aan de tomatensaus
- Laat het geheel 10 minuten in de oven gaarkoken.
- Serveer met basmati rjist.
© Gordon Ramsay 200[8]. Alle rechten voorbehouden.
A selection of healthy recipes from the F Word are available in Gordon Ramsay's Healthy Appetite, published by Quadrille