Roelf

Geschreven door Roelf

Gordon Ramsey's Gehaktballen Recept

Gehaktballen zoals de meester ze maakt. Omdat we allemaal van Gordon houden!


Ingredienten

  • 200g rundergehakt
  • 200g varkensgehakt
  • ½ bos platte peterselie
  • Een slok witte wijn
  • 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 3 eetlepels fijne broodkruimels
  • Melk, genoeg om de broodkruimels nat te maken
  • Meel

Ingredienten voor de marinad

  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 2 sjalotten, fijn gesneden
  • 3 teentjes knoflook, gehalveerd
  • ½ rode chili, fijn gesneden
  • 2 eetlepels groene olijven met pit, uitgelekt
  • Klein bosje basilicum
  • 1 eetlepel gesneden verse oregano
  • Zeezout en vers gemalen zwarte peper
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 180 graden Celcius.
  • Week be broodkruimels in de melk
  • Bak de sjalotjes lichtjes aan, de knoflook en chilli voor 2-3 minuten tot ze zacht zijn. Voeg een slok witte wijn toe aan de pan.
  • Voeg de tomatenpuree toe,
  • dan de oregano en uiteindelijk de olijven.
  • Even laten sudderen. (ongeveer 5-10 minuten).
  • Terwijl de tomatensaus kookt, rol je de gehaktballen:
  • Voeg aan het gehakt peterselie toe,
  • Voeg parmezaanse kaas toe,
  • Voeg knoflook en doorweekte brood kruimels toe, goed mixen.
  • Breng het verder op smaak met wat zout en peper.
  • Rol de balletjes ter grote van een walnoot en rol ze lichtjes door het meel.
  • Even aanbakken in hete olijfolie tot ze goudbruin zijn.
  • Voeg de gehaktballen toe aan de tomatensaus
  • Laat het geheel 10 minuten in de oven gaarkoken.
  • Serveer met basmati rjist.

© Gordon Ramsay 200[8]. Alle rechten voorbehouden.

A selection of healthy recipes from the F Word are available in Gordon Ramsay's Healthy Appetite, published by Quadrille