Katherine

Geschreven door Katherine

meer dan 10 jaar geleden

Kats Loempias Recept

Authentieke filipijnse loempias van Katherine. Een trip voor de smaakpapillen.


loempia werktafel
loempiamix
loempia rollen stap 1
loempia rollen stap 2
loempia rollen stap 3
loempia rollen stap 4

Ingredienten

  • 6 wortels
  • kleine spitskool
  • half pakje spekjes
  • 500 gram rundergehakt of kip
  • medium loempiavellen (groen pak bij de toko)
  • 1 ei
  • zout en peper
  • tauge
  • ui
  • knoflook
  • 75 gram glasnoedels

Bereiding

  • eerst de spitskool in kleine reepjes snijden
  • en de wortels in blokjes
  • die alvast wokken, 
  • dan de ui en knoflook snipperen
  • die bij de wortels en spitskool doen
  • de spekjes nog even fijn snijden
  • en samen met gehakt bij de groenten doen
  • dan alles gaar wokken
  • pannetje water opzetten laten koken,
  • van vuur afhalen en daar de glasnoedels in doen
  • glasnoedels even zacht laten worden
  • en bij de groenten gooien
  • alles omscheppen totdat het goed is gemixt
  • alles in een vergiet goed uit laten lekken (zodat het niet te nat als je de loempia's gaat rollen)
  • De boel laten afkoelen en dan gaan rollen
  • Neem een loempia vel, leg daarop in het midden wat van de inhoud op
  • vouw het vel eroverheen
  • en druk een beetje aan zodat je een mooie rol hebt en de inhoud niet te los is
  • vouw dan de buitenste randen naar binnen
  • en bestrijk deze met het losgeklopte ei
  • daarna de loempia verder dicht rollen
  • en de laatste rand ook met ei bestrijken (kan ook eventueel met water) 
  • en tada de loempia is klaar. 
  • En zo verder gaan totdat de inhoud op is
  • Daarna even frituren op 180 graden voor 5 min 
  • en dan ga ik nu even eten   

Een chilisausje erbij is lekker