Ingredienten
- 6 wortels
- kleine spitskool
- half pakje spekjes
- 500 gram rundergehakt of kip
- medium loempiavellen (groen pak bij de toko)
- 1 ei
- zout en peper
- tauge
- ui
- knoflook
- 75 gram glasnoedels
Bereiding
- eerst de spitskool in kleine reepjes snijden
- en de wortels in blokjes
- die alvast wokken,
- dan de ui en knoflook snipperen
- die bij de wortels en spitskool doen
- de spekjes nog even fijn snijden
- en samen met gehakt bij de groenten doen
- dan alles gaar wokken
- pannetje water opzetten laten koken,
- van vuur afhalen en daar de glasnoedels in doen
- glasnoedels even zacht laten worden
- en bij de groenten gooien
- alles omscheppen totdat het goed is gemixt
- alles in een vergiet goed uit laten lekken (zodat het niet te nat als je de loempia's gaat rollen)
- De boel laten afkoelen en dan gaan rollen
- Neem een loempia vel, leg daarop in het midden wat van de inhoud op
- vouw het vel eroverheen
- en druk een beetje aan zodat je een mooie rol hebt en de inhoud niet te los is
- vouw dan de buitenste randen naar binnen
- en bestrijk deze met het losgeklopte ei
- daarna de loempia verder dicht rollen
- en de laatste rand ook met ei bestrijken (kan ook eventueel met water)
- en tada de loempia is klaar.
- En zo verder gaan totdat de inhoud op is
- Daarna even frituren op 180 graden voor 5 min
- en dan ga ik nu even eten
Een chilisausje erbij is lekker