Nadia

Geschreven door Nadia

meer dan 4 jaar geleden

Kletskoppen Recept

Eenvoudig recept om 18 stuks te maken!


mouseover to zoom
ingredienten voor kletskoppen
mouseover to zoom
kletskoppen klaar voor de oven
mouseover to zoom
kletskoppen in de oven
mouseover to zoom
kletskoppen

Ingredienten:

  • 15 gram geschaafde amandelen
  • 30 gram boter
  • 75 gram lichte basterd suiker
  • 25 gram bloem
  • snufje kaneel
  • snufje zout
  • 2 theelepels water

Hak de amandelen grof en rooster ze voor 3-5 minuten in een droge koekenpan. Smelt de boter in een steelpan en haal deze tijdig van het vuur. Meng door de boter eerst de basterdsuiker en daarna pas de bloem. Tot slot voeg je de kaneel, zout, water en amandelen toe.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Maak van het deeg kleine hoopjes doormiddel van een theelepel. Verdeel ze goed over de niet ingevette bakplaat. Bij mij gaan er precies 18 koekjes op 1 bakplaat maar het is even proberen. Let op de hoopjes niet plat maken!

Plaats de bakplaat in het midden van de oven voor 7-10 minuten. Laat ze 2-5 min afkoelen voor je ze met een spatel van de bakplaat haalt anders zijn ze nog te zacht.