Roelf

Geschreven door Roelf

Lasanga Recept

Heerlijke italiaanse lasanga waarvan je kunt blijven eten!


lasange

Ingredienten

  • peper 
  • verse knoflook (half bolletje) 
  • verse peterselie (1 struik, antidote voor knoflook)
  • verse basilicum (1 struik)
  • albert heijn lasanga saus poeder zonder e-nummers en shit 
  • lasanga bladen van 1 of ander merk 
  • spinazie a la creme (half pak) 
  • besciamella saus uit een pot (halve pot) 
  • rundergehakt (500 gram) 
  • bos-ui (1 struik (3 stuks)) 
  • tomaten (4 stuks) 
  • paprika (1 stuk) 
  • geraspte kaas (1 zakkie) 
  • water (600 ~ 700 ml ofzo) 

De basis saus

  • Knoflook, peterselie, bos-ui gesneden, in olijfolie, in pan 
  • Gehakt, peper, zout in pan tot het vlees bruin is 
  • Lasanga saus poeder paar minuten met gehakt mixen 
  • Water toevoegen
  • Tomaten, paprika gesneden aan pan toevoegen 

Verdere voorbereidingen

  • Verwarm oven voor op 200 graden celcius
  • Of 180 graden voor heteluchtoven.
  • Ontdooi de spinazie in een pannetje met wat water

Het contrueren van de lasanga

  • Laagje saus onderin 
  • Lasanga bladen erop 
  • Laagje saus erop 
  • Alle spinazie erop met basicilum
  • Lasanga bladen erop 
  • Laage saus erop 
  • Besciamella erop 
  • Lasanga bladen erop 
  • Saus erop 
  • .. herhaal tot de saus op is, of de schotel bijna vol is .. 

Afmaken van de lasanga

  • Doe daarna de geraspte kaas eroverheen.
  • Zet de schotel in een voorverwarmde oven 45 minuten.
  • Laat de schotel 15 minuten afkoelen.