Roelf

Geschreven door Roelf

Lasange met zelf gemaakte saus Recept

Begin op tijd want de saus kost al 4 uur om te maken


mouseover to zoom
italiaanse lasanga klaar voor de oven
mouseover to zoom
italiaanse lasanga

Ingredienten

  • Lasanga bladen
  • Uien
  • Olijf olie
  • 800 gram rundergehakt
  • Rode wijn
  • 800 gram gepelde tomaten
  • Verse basilicum
  • 500 gram bevroren spinazie blokjes
  • 375 gram mozzarella kaas
  • Geraspte kaas
  • Zout
  • Peper
  • 200 gram pancetta
  • 225 gram bevroren erwten
  • 50 gram geraspte parmezan
  • 1 winterpeen

Bereiding fase 1 / saus

  • Olijfolie in pan
  • Uien gesneden in pan
  • Even wachten
  • Pancetta toevoegen
  • Gehakkt toevoegen
  • Gehakt rullen en even wachten
  • 1 glas wijn toevoegen
  • Even wachten
  • Tomaten toevoegen
  • Wortel rasp toevoegen
  • Water toevoegen
  • 4 uur langzaam laten koken en regelmatig door roeren
  • Zout en peper toevoegen
  • Erwten toevoegen
  • Verse basilicum toevoegen

Bereiding fase 2 / lasanga

  • Leg de lasanga bladen te weken in heet water
  • Verwarm de oven voor op 170
  • Vet een lasanga schaal in
  • Leg een laag saus
  • Dan lasanga bladen
  • Dan een laag saus met spinazie
  • Dan lasanga bladen
  • Dan een laag saus met mozzarella
  • Dan lasanaga bladen
  • Dan een laag saus met geraspte kaas er overheen
  • Zet in de oven voor 45 minuten

En nooit meer een poedertje gebruiken voor de lasanga saus. Eet smakelijk!