Amber

Geschreven door Amber

Laxhmi's Pepper Sauce Recept

Heerlijk om bij een lekker stuk vlees te serveren, biefstuk, roast o.i.d.


Ingredienten:

  • 2 eetlepels gesnipperde gele ui
  • 1 eetlepel boter
  • 1 tot 2 theelepels zwarte peper (afhankelijk hoe pepperig je het wilt hebben)
  • 5 eetlepels kalfsfond
  • 250 ml creme fraiche
  • 1 dl slagroom
  • 1 eetlepel soy sauce (kikkoman of zoute soja)
  • scheut cognac of brandy

Bereidingswijze:

De ui en boter en pepper bakken en dan 1 dl water toevoegen samen met de kalfsfond. Roerend, de creme fraiche en de slagroom erbij en dan de soy sauce en de drank. Laten inkoken en dan bij het vlees serveren. (De saus heeft de juiste consistentie wanneer je een streep door de lepel trekt te saus niet meer omlaag druipt)