Ingredienten
- 350 gram rundgehakt
- 1 teen knoflook
- 1 pluk peterselie
- 1 ui
- 1 rode peper
- 1 pot bertolli zongedroogde tomaat en oregano saus (of een andere tomatensaus naar keuze)
- olijfolie
- 10 groene olijven
- 1 handje vol geraspte parmesan
- versgemalen zwarte peper
Bereiding
- snij de ui in kleine stukjes
- snij bijna de hele rode peper in kleine stukjes
- koekepan, olijf olie, gesneden ui en peper in de pan
- fruiten tot de ui bijna transparant is en alles lekker ruikt
- voeg toe de helft van de inhoud van de pan
- voeg toe zwarte peper
- voeg toe geperste knoflook
- voeg toe de peterselie
- voeg toe parmesan
- draai 5 ballen van de gehaktmix
- koekepan, olijf olie, ballen in de pan
- aan alle kanten goed aanbakken (proces duurt ongeveer 10 ~ 15 minuten)
- steelpan, olijf olie, ballen van de koekepan over naar de steelpan
- deksel op de pan, zodat de hitte goed in de ballen gaat zitten
- zorgen dat de ballen niet aanbranden, door genoeg olijf olie
- na ongeveer 3 ~ 6 minuten de tomatensaus en andere helft van gefruite uien+pepers toevoegen
- hak olijven in stukjes en doe deze er ook bij
- het geheel verwarmen, beetje roeren, heel even zachtjes laten koken (dit hele proces duurt 8 ~ 12 minuten)
Pannetje op tafel, stevige witter boterham met roomboter, lekker balletje met saus erop!