Nadia

Geschreven door Nadia

Meringues Recept

Petit-fours a-la Nadi


mouseover to zoom
meringues
mouseover to zoom
meringues met compote
mouseover to zoom
meringues petit fours

Ingredienten

  • 1 eiwit verse scharrel-ei
  • 50 gram fijne suiker met vanille
  • home-made compote
  • kersenn yoghurt
  • slagroom
  • bakpapier

Bereiding

  • warm de oven voor op 90 graden
  • klop het eiwit op tot het stijf is
  • .. terwijl je suiker er door heen mixt
  • .. en terwijl je het sap van de compote mixt
  • het eiwit moet 8x zo groot worden als het origineel
  • even doorkloppen
  • leg bakpapier op rooster
  • maak 12 toefjes op het bakpapier
  • druip wat compotesap over de toefjes
  • 1 uur en 20 minuten in de oven

Opmaak van het bordje

  • 1 meringe
  • 1 toefje slagroom
  • 1 stukje fruit van de compote
  • 1 eetlepel kersen yoghurt