Roelf

Geschreven door Roelf

meer dan 3 jaar geleden

Mini appel cakejes Recept

Deze cakejes met appel geven te allen tijde een kerst sfeer


mouseover to zoom
mini appel cakejes eerste laag
mouseover to zoom
mini appel cakejes tweede laag
mouseover to zoom
mini appel cakejes met abrikozen jam
mouseover to zoom
mini appel cakejes
mouseover to zoom
mini appel cakes

Benodigdheden:

  • 18 rondoringen (7,5 cm bij 3 cm)
  • Bakpapier

Ingredienten deeg buitenkant

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 175 gram roomboter
  • 100 gram appelstroop
  • 3 ei dooiers
  • koek (speculaas) kruiden
  • zout
  • 75 gram suiker

Ingredienten deeg binnenkant

  • Fase 1 • • •
  • 3 appels
  • 1/2 eetlepel kaneel
  • 2 1/2 eetlepel suiker
  • Fase 2 • • •
  • 172 gram bloem
  • 1/2 eetlepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel salt
  • Fase 3 • • •
  • 112 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 30 ml/gram sinaasappelsap
  • 1 1/4 theelepel vanille extract
  • 2 eieren

Ingredienten voor er bovenop

  • Abrikozenjam
  • Poedersuiker
  • Water

Bereiding deeg buitenkant

  • Mix alles door elkaar
  • Kneed alles goed door elkaar
  • Doe in de koelkast voor minstens 1 uur

Bereiding deeg binnenkant

  • Snij de appels in plakjes en mix met suiker en kaneel (fase 1).
  • Mix de fase 2 ingredienten.
  • Mix in aparte kom fase 3 ingredienten.
  • Voeg fase 2 en 3 samen en mix.
  • Mix de eieren 1 voor 1 door de mix heen.
  • Vouw nu de fase 1 appelmix door de rest heen.

Constructie van de cakes

  • Deel het deeg voor de buitenkant op in 18 porties van 32 gram
  • Maak er platte pannenkoekjes van
  • Deponeer deze pannenkoekjes in de rondo-ringen zoals op de foto
  • Beetje tegen de zijkanten en bodem aandrukken
  • Opvullen met een schep van het deeg voor de binnenkant

Bakken en afmaken

  • Bak 27 min in voorverwarmde oven op 170 graden celcius
  • Besmeer met abrikozenjam wanneer ze nog warm zijn
  • Laten afkoelen op een rek
  • Mix de poedersuiker met een beetje water om een mooie dikke icing te krijgen
  • Drapeer de icing over de cakes
  • Goed laten opdrogen