Roelf

Geschreven door Roelf

Mini appelcakes Recept

Knapperig aan de onderkant en lekker klef van binnen, en erg snel te maken, zonder mixer.


mouseover to zoom
mini appel cakes klaar voor oven
mouseover to zoom
mini appel cakes met abrikozenjam
mouseover to zoom
mini appel cake van een afstandje
mouseover to zoom
mini appel cake van boven
mouseover to zoom
mini appel cake

Ingredienten

  • 3 grote appels
  • 110 gram gesmolten boter
  • 1 ei
  • 230 gram suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 240 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 13 bakringen
  • Bakpapier
  • Abrikozenjam

Bereiding

  • Verwarm oven voor op 190 graden Celsius
  • Mix de gesmolten boter, ei, suiker, en vanille extract
  • Schil en snij de appels in kleine stukjes
  • Leg bakplaten klaar met bakpapier en ingevette bakringen
  • Mix de bloem, bakpoeder, en kaneel
  • Mix de twee mixen
  • Mix nu de appelstukjes er doorheen
  • Het kan nogal droog en zwaar zijn maar zorg dat alles goed gemixt is
  • Verdeel het deeg over de bakringen
  • 16 ~ 19 min in de oven
  • Warm wat abrikozenjam op
  • Besmeur de nog warme cakes met abrikozenjam