Eva

Geschreven door Eva

Pièce de La Resistance Recept

Dit gerecht is perfect vegetarisch te houden, maar als je perse graag een stukje vleesch erbij wilt, dan is het lekker om er kipfilet/lamskoteletjes/entrecote bij te grillen


Ingredienten Pièce de La Resistance:

  • Champignons
  • Mini R(t)omaatjes
  • Paprika in alle kleuren
  • Sjalotjes
  • Knoflook
  • Courgette
  • Evt. Aubergine
  • En allerlei groenten die je verder nog lekker vindt (ik vind het zo meestal voldoende)
  • En natuurlijk ongeschilde krieltjes
  • Rozemarijn – vers
  • Tijm – vers
  • Oregano – vers of gedroogd
  • Olijfolie

Ingredienten Tzatziki:

  • Griekse of Turkse (dikke!) yoghurt (zoveel als je wilt maken, ik doe meestal zo’n halve emmer want het is goed houdbaar)
  • 2 teentjes knoflook
  • Halve komkommer
  • Peper & Zout
  • Scheutje olijfolie

Bereiding:

Terwijl je alle groenten in grove stukken snijdt (ca. 2cm), staan de krieltjes te koken en de oven is aan het voorverwarmen (200 graden)  

Als je alle groenten gesneden hebt en de krieltjes zijn beetgaar schep je alles door elkaar in een grote ovenschaal.. olie erover, rozemarijn, tijm en organo erdoor en weer even husselen/door elkaar scheppen.. dan ong. 20 minuten in de oven.

Terwijl die heerlijkheden in de oven aan het gaar knisperen zijn kun je ondertussen de knoflook in heeeeeeeele kleine stukjes snijden (doe ik altijd) of voor het gemak raspen of in de knoflookpers. De komkommer (goed gewassen natuurlijk) halen we het natte middelste stuk uit (opeten of weggooien) en wat er overblijft raps je in de yoghurt. Idealiter wordt de komkommer rasp eerst uitgeknepen in een theedoek ofzo, zodattie niet zo nat en klef is.. maar omdat de yoghurt dik is, geeft het niet zo.

In elk geval schep je de komkommer vervolgens, met de uitgeknepen/fijngesneden knoflook door de yoghurt. Scheutje olie erbij. Peper & Zout naar smaak.. (soms doe ik stiekem nog een kwart limoentje erin uitknijpen als ik dat toevallig heb).. heeel goed roeren et voilà!! The perfect dip voor je heerlijke ovenschaal!!!

Dit gerecht is perfect vegetarisch te houden, maar als je perse graag een stukje vleesch erbij wilt, dan is het lekker om er kipfilet/lamskoteletjes/entrecote bij te grillen (!).. ook erg lekker in combinatie met de tzatziki.

Het geheel is helemaal compleet als je er nog een heerlijk stuk knapperige ciabatta ofzo bij doet. Enjoy!