Roelf

Geschreven door Roelf

meer dan 5 jaar geleden

Poestabroodjes Recept

Proberen de poesta broodjes na te maken van bakker de Waal in Hilversum, die nu niet meer bestaat


mouseover to zoom
poestabroodjes in de maak
mouseover to zoom
poestabroodjes
mouseover to zoom
poestabroodjes met salade

Ingredienten:

  • 200 gram runder gehakt
  • 2 eieren
  • Peterselie
  • Nootmuskaat
  • Djintan
  • Bladerdeeg
  • Zout
  • Peper
  • Champignons
  • Paprika
  • Uitje
  • Hete pepers
  • Knoflook

Bereiding:

Verwarm oven voor op 210 graden. Snij champignons paprika en uitje en fruit ze in de pan. Mix daarna alles behalve 1 ei en het bladerdeeg in een kom.

Verdeel nu het vlees over de bladerdeeg plakjes, en maak ze op een mooie manier dicht. De originele poesta broodjes waren gevlochten aan de bovenkant.

Leg ze op bakpapier en smeer de bovenkant in met ei-geel. Bak in de oven voor ongeveer een half uur! Dan laten afkoelen en genieten.

De salade is een rucola mix, met een dressing van olijfolie, balsamicoazijn, peper, zout, suiker en een klein beetje mosterd.