Roelf

Geschreven door Roelf

Red velvet cake Recept

Mooi en lekker


mouseover to zoom
red velvet cake opbouw
mouseover to zoom
red velvet cake
mouseover to zoom
red velvet cake aangesneden
mouseover to zoom
red velvet cake van boven
mouseover to zoom
plakje red velvet cake

Ingredienten cakes

  • 250 gram patent bloem (gezeefd)
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 eetlepels cacao poeder (gezeefd)
  • 240 ml karnemelk (buttermilk)
  • 2 eetlepels rode kleurstof
  • 113 gram roomboter
  • 300 gram suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel gedistilleerde azijn

Ingredienten frosting

  • 227 gram monchou (cream cheeze)
  • 227 gram mascarpone
  • 1 theelepel vanille extract
  • 115 gram poedersuiker
  • 200 gram creme fraiche

Mix 1

  • 250 gram patent bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 eetlepels cacao poeder

Mix 2

  • 240 ml karnemelk
  • 2 eetlepels rode kleurstof

Mix 3 (LET OP: deze moet je pas mixen op het moment dat je hem nodig hebt!)

  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel gedistilleerde azijn

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Vet 2 taartvormen in met boter en leg bakpapier onderin
  • Maak mix 1
  • Maak mix 2
  • Zet een kommetje en de ingredienten klaar voor mix 3

Bereiding

  • Neem 113 gram roomboter
  • Kloppen tot het glad en soepel is
  • 300 gram suiker toevoegen
  • Kloppen tot het glad en soepel is
  • 1 theelepel vanille extract toevoegen
  • 1 ei toevoegen
  • Kloppen
  • Nog 1 ei toevoegen
  • Kloppen
  • Voeg 1/3 Mix 1 toe + kloppen
  • Voeg 1/2 Mix 2 toe + kloppen
  • Voeg 1/3 Mix 1 toe + kloppen
  • Voeg 1/2 Mix 2 toe + kloppen
  • Voeg 1/3 Mix 1 toe + kloppen
  • Maak mix 3 en voeg meteen toe + door roeren
  • Verdeel het deeg over de 2 taartvormen
  • Bakken voor 25 ~ 30 minuten
  • 10 minuten laten afkoelen
  • Omdraaien en bakpapier verwijderen
  • Wikkel de cakes in plasticfolie
  • Leg ze een paar uur in de koelkast
  • Snijd de cakes horizontaal door

Bereiding frosting

  • 227 gram monchou
  • 227 gram mascarpone
  • Mixen
  • 1 theelepel vanille extract
  • 115 gram poedersuiker
  • Mixen tot het soepel is
  • Voeg beetje bij beetje creme fraiche toe
  • Mixen van lage naar hoge snelheid

Bouwen

  • Begin met 1 halve cake
  • Doe daar een laag frosting op
  • Dan de volgende laag cake
  • Frosting
  • Cake
  • Frosting
  • Cake
  • Nu heb je 4 lagen
  • Smeer nu frosting over de hele buitenkant

Deze red velvet cake is minstens een week afgedekt te bewaren in de koelkast.