Ingredienten cakes
- 250 gram patent bloem (gezeefd)
- 1/2 theelepel zout
- 2 eetlepels cacao poeder (gezeefd)
- 240 ml karnemelk (buttermilk)
- 2 eetlepels rode kleurstof
- 113 gram roomboter
- 300 gram suiker
- 1 theelepel vanille extract
- 2 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel gedistilleerde azijn
Ingredienten frosting
- 227 gram monchou (cream cheeze)
- 227 gram mascarpone
- 1 theelepel vanille extract
- 115 gram poedersuiker
- 200 gram creme fraiche
Mix 1
- 250 gram patent bloem
- 1/2 theelepel zout
- 2 eetlepels cacao poeder
Mix 2
- 240 ml karnemelk
- 2 eetlepels rode kleurstof
Mix 3 (LET OP: deze moet je pas mixen op het moment dat je hem nodig hebt!)
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel gedistilleerde azijn
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Vet 2 taartvormen in met boter en leg bakpapier onderin
- Maak mix 1
- Maak mix 2
- Zet een kommetje en de ingredienten klaar voor mix 3
Bereiding
- Neem 113 gram roomboter
- Kloppen tot het glad en soepel is
- 300 gram suiker toevoegen
- Kloppen tot het glad en soepel is
- 1 theelepel vanille extract toevoegen
- 1 ei toevoegen
- Kloppen
- Nog 1 ei toevoegen
- Kloppen
- Voeg 1/3 Mix 1 toe + kloppen
- Voeg 1/2 Mix 2 toe + kloppen
- Voeg 1/3 Mix 1 toe + kloppen
- Voeg 1/2 Mix 2 toe + kloppen
- Voeg 1/3 Mix 1 toe + kloppen
- Maak mix 3 en voeg meteen toe + door roeren
- Verdeel het deeg over de 2 taartvormen
- Bakken voor 25 ~ 30 minuten
- 10 minuten laten afkoelen
- Omdraaien en bakpapier verwijderen
- Wikkel de cakes in plasticfolie
- Leg ze een paar uur in de koelkast
- Snijd de cakes horizontaal door
Bereiding frosting
- 227 gram monchou
- 227 gram mascarpone
- Mixen
- 1 theelepel vanille extract
- 115 gram poedersuiker
- Mixen tot het soepel is
- Voeg beetje bij beetje creme fraiche toe
- Mixen van lage naar hoge snelheid
Bouwen
- Begin met 1 halve cake
- Doe daar een laag frosting op
- Dan de volgende laag cake
- Frosting
- Cake
- Frosting
- Cake
- Nu heb je 4 lagen
- Smeer nu frosting over de hele buitenkant
Deze red velvet cake is minstens een week afgedekt te bewaren in de koelkast.