Roelf

Geschreven door Roelf

Roelfs new lasagna Recept

Met zelfgemaakte saus en toch snel klaar


Ingredienten

  • Gepelde tomaten in blik; 800 gram
  • Wortels 250 gram
  • Habanero peper (1 unit zonder de zaden)
  • Bacon (10 strips)
  • Uien (3)
  • Knoflook 4 teentjes
  • Runder gehakt (400 gram)
  • Mexicaanse kip kruiden (pepervlokken, komijnzaad, chili, oregano, knoflook, paprika, peterselie, uiensnippers)
  • Zout
  • Bevroren erwten (150 gram)
  • Basilicum (10 bladeren)
  • Verse lasagna bladen
  • Belegen kaas 250 gram

Voorbereidingen

  • leg de lasagna bladen te week in koud water met olijfolie
  • blend de tomaten met de wortels en habanero
  • voeg een snufje zout toe (niet te veel)
  • warm 1 kookpan op
  • warm 1 bakpan op

Bereiding saus

  • giet de geblendde saus in de kookpan
  • bak de bacon in de bakpan
  • voeg de crispy bacon bij de saus
  • bak de uien in de bakpan (vlak voor het einde de knoflook erbij)
  • voeg de uien bij de saus
  • rul het runder gehakt in de bakpan
  • voeg zout en kip kruiden toe
  • voeg het gehakt bij de saus
  • laat de saus een 1 uurtje of 2 uurtjes sudderen

Bouw de lasagna op in een schaal

  • verwarm oven voor op 170 graden celcius
  • laagje saus
  • lasagna bladen
  • laagje saus
  • paar plakjes kaas
  • lasagna bladen
  • laagje saus
  • lasagna bladen
  • laagje saus
  • de rest van de kaas
  • zet in de oven voor 20 ~ 30 minuten
  • laten afkoelen in de nog warme oven