Roelf

Geschreven door Roelf

meer dan 2 jaar geleden

Runder gehaktballen met dikke oranje saus Recept

Zoals ze vroeger waren bij Broodje van Dootje in Den Haag


Ingredienten ballen

  • 600g rundergehakt
  • 1.5 ~ 2 el ketjap
  • 1.5 ~ 2 el grove mosterd
  • 1 gesnipperd uitje
  • 5 verkruimelde witte boterhammen
  • 2 eieren
  • 1 zakje albert heijn sterke jus poeder

Ingredienten saus

  • 70g water
  • 1 pot ajvar

Bereiding saus

  • Mix de ajvar met water
  • Warm de saus op tot een aangename temperatuur (niet koken)

Bereiding ballen

  • Mix alles goed door elkaar
  • Kneed 6 grote ballen
  • Half uurtje in de koelkast
  • Aanbraden
  • Daarna 35 minuten sudderen in water met jus poeder

Presentatie

  • Snij 1 wit broodje in 2 delen
  • Snij 1 bal in 2 delen
  • Leg de bal helften op de broodjes helften
  • Verberg het geheel onder een laag saus