Ingredienten
- 650 gram runder gehakt
- 1 grote ui
- 5 tenen knoflook
- Zout
- Peper
- Komijn
- Verse tijm
- Gedroogde tijm
- Rode wijn
- Bloem
- Runder fond
- 1,5 kilo lekkere aardappelen
- Verse rozemarijn
- Geraspte kaas
Bereiding
- Breng aardappels aan de kook met wat zout
- Rul het vlees
- Voeg gesneden ui en knoflook toe
- Voeg zout, peper, komijn, verse tijm en droge tijm toe
- Mix in een aparte kom 2 glazen wijn met wat bloem
- Voeg deze mix toe aan de pan met vlees
- Voeg wat beef fond en water toe
Opbouw van de ovenschotel
- Verwarm de oven voor op 180 graden celcius
- Vet de ovenschaal in met een beetje boter
- Giet de inhoud van de vlees pan in de schotel
- Verdeel het vlees over de bodem
- Snij de aardappels in schijven
- Leg de schijven op het vlees
- Zout, peper, rozemarijn er overheen
- Strooi de geraspte kaas over de aardappelen
- 25 ~ 30 minuten in de oven tot de kaas sexy bruine randjes heeft