Eva

Geschreven door Eva

Salade met geitenkaas en vijgen Recept

Om je vingers bij af te likken.


mouseover to zoom
salade met geitenkaas en vijgen

Ingredienten

  • 1 zakje veldsla
  • 1 zakje krulsla melange
  • 1 bakje hele zachte jonge geitenkaas
  • 200 gr walnoten
  • 150 gr magere spekreepjes (deze bak je uit tot ze hard en knapperig,maar niet pikzwart zijn)
  • 3 of 4 verse vijgen

Dressing

  • 3 el olijfolie
  • 3 el (griekse) yoghurt
  • 2 el vijgenbalsamico
  • 2 el honing

Werkwijze:

Hussel de beide zakjes sla door elkaar in een mooie grote schaal.. Brokkel de kaas (het gaat aan je vingers plakken, maar het is om je vingers bij af te likken, dus dat geeft niet ;) en hussel het met de walnoten door de sla heen. Op het laatst drapeer je de vijgen er mooi bij en strooi de spekjes erover heen.

De dressing maak je gewoon in een bakje apart door alle ingredienten erin te gieten en net zo lang roeren tot het een egale massa wordt, die je bij de salade serveert. Op die manier kan iedereen er net zoveel dressing door mengen als hij of zij lekker vindt.