Ingredienten
- 2 zalmfilets
- 8 teentjes knoflook
- een struik verse dille
- een halve struik verse bieslook
- een blok roomboter
- een glas witte wijn
- een grote zak krieltjes (600 gram ofzo)
- een paar zakjes geraspte kaas (350 gram ofzo)
- een blik of pot doperwtjes
- zout
- peper
- citroen
Bereiding aardappelschotel a-la simpel
- Doe een laagje water in een ovenschotel
- Doe alle krieltjes er in, gemixt met de geraspte kaas
- Eindig met een laag kaas bovenop
- 45 minuten in voorverwarmde oven op 200 graden celcius
Bereiding erwten
- 5 minuten opwarmen
- tot ze goed warm zijn in een pannetje in hun eigen water
Bereiding zalm a-la perfectionisme
- Neem een koekepan en smelt een derde roomboter erin
- Leg de zalm moten in de laag gesmolten boter
- Deponeer de knoflook in stukjes geneden om de vis heen in de pan
- Doe ook de dille in stukjes gesneden erbij
- Voeg de halve struik bieslook toe aan de boter in de pan
- Doe wat vers gemalen zeezout en wat vers gemalen zwarte peper op de zalm
- Rustig gaar laten worden en na een tijdje omdraaien
- Voeg een glas witte wijn toe aan de pan
Giet bij het serveren de saus uit de pan over de zalm moot heen zodat deze drijft in een heerlijke boter-wijn-dille saus.