Home
Contact
Alle artikelen
Zoeken
Geschreven door
Roelf
Sappige hamburger
Recept
Een burger uit een wereld waar sappigheid en smaak samen komen
Ingredienten:
Rundergehakt
Tomaat
Augurk
Ui
Runderbouillon
Sla
Kaas
Voorbereiding:
Snij broodje in 2en
Warm de grill op
Snij tomaat in plakjes
Snij augurk in schijfjes
Snij de ui voor een paar uien ringen
Berijd de sla voor (snijden, wassen)
Snij een paar plakken kaas
Mix wat peper en zout door het gehakt
Druk het gehakt in een burger-vorm
Bereiding:
Doe ongeveer 0.3 liter water in een steel pan
Los relatief veel runderbouillon op in het water
Hou deze bouillon op 100 graden
Maak een koekenpan warm
Smoor de burger dicht aan twee kanten
Blus de koekenpan af met 0.05 liter bouillon uit de steelpan
Verplaats de burger naar de steelpan
Laat deze burger 5 ~ 10 minuten in de bouillon
Ondertussen grill je het brood en..
..reduceer je de bouillon in de steelpan tot een dikke jus
Aankleding:
Neem de onderkant van het broodje
Bekleed deze met sla
Vis de burger uit de bouillon en leg deze er op
Drapeer een plak kaas over de burger
Giet de jus uit de steelpan er overheen
Bekleed met tomaat, augurk, en uien ring
Leg de bovenkant van het broodje er boven op
Wraps uit de oven
Oud hollandsche gehakt ballen
Gehaktbal met aardappelgratin en bloemkool
Kats Loempias
Kip Tajine met zuidvruchten
Kaas uientaart
Mini appel cakejes
Garides Saganaki
Spinazie salade