Roelf

Geschreven door Roelf

Sappige hamburger Recept

Een burger uit een wereld waar sappigheid en smaak samen komen


mouseover to zoom
hamburger in bouillon
mouseover to zoom
sappige hamburger

Ingredienten:

  • Rundergehakt
  • Tomaat
  • Augurk
  • Ui
  • Runderbouillon
  • Sla
  • Kaas

Voorbereiding:

  • Snij broodje in 2en
  • Warm de grill op
  • Snij tomaat in plakjes
  • Snij augurk in schijfjes
  • Snij de ui voor een paar uien ringen
  • Berijd de sla voor (snijden, wassen)
  • Snij een paar plakken kaas
  • Mix wat peper en zout door het gehakt
  • Druk het gehakt in een burger-vorm

Bereiding:

  • Doe ongeveer 0.3 liter water in een steel pan
  • Los relatief veel runderbouillon op in het water
  • Hou deze bouillon op 100 graden
  • Maak een koekenpan warm
  • Smoor de burger dicht aan twee kanten
  • Blus de koekenpan af met 0.05 liter bouillon uit de steelpan
  • Verplaats de burger naar de steelpan
  • Laat deze burger 5 ~ 10 minuten in de bouillon
  • Ondertussen grill je het brood en..
  • ..reduceer je de bouillon in de steelpan tot een dikke jus

Aankleding:

  • Neem de onderkant van het broodje
  • Bekleed deze met sla
  • Vis de burger uit de bouillon en leg deze er op
  • Drapeer een plak kaas over de burger
  • Giet de jus uit de steelpan er overheen
  • Bekleed met tomaat, augurk, en uien ring
  • Leg de bovenkant van het broodje er boven op