Eva

Geschreven door Eva

Tante Brocantes aardbijen kwarktaart Recept

Deze heerlijke zomerse taart maak je een dag van te voren.


mouseover to zoom
aardbijen kwarktaart van bovenaf
mouseover to zoom
aardbijen kwarktaart
mouseover to zoom
aardbijen kwarktaart in perspectief
mouseover to zoom
aardbijen kwartaart van dichtbij

Ingredienten

  • 150 gr Lange Vingers
  • 150 gr Zachte Boter
  • 2 Eetlepels Geraspte Chocolade
  • Klein Scheutje Rum
  • 750 gr Zomerzoete Aardbeien
  • 8 Blaadjes Witte Gelatine
  • 300 gr Roomkaas
  • 300 gr Mascarpone
  • 250 gr Kwark
  • 250 ml Slagroom
  • 80 gr Suiker
  • Sap van een halve Citroen

Benodigdheden

  • Springvorm (25cm doorsnee)
  • Mixer
  • Bakpapier

Werkwijze

Knip een cirkel uit het bakpapier zo groot als de bodem van de bakvorm en leg deze onderin. Verkruimel de lange vingers en kneed ze met de boter, rum en chocola tot een smeerbaar deeg, dat je gelijkmatig over het bakpapier verdeelt. Leg de springvorm in de koelkast om de bodem hard te laten worden.

Leg de blaadjes gelatine in een schaal met koud water om te laten weken. Neem 250 gram van de aardbeien en prak deze tot moes, pers de citroen hier over heen uit. De volgende 300 gram snij je tot kleine(!) blokjes. En de laatste 200 gram snij je door de helft en leg apart (voor de garnering). Meng nu de aarbeienprak door de roomkaas, mascarpone en kwark. Suiker er door, nog effe roeren.. Dan knijp je de gelatine goed uit, roer het samen met 2 lepels van de het aardbeienkaasmascarponekwarkmengsel op een laag vuurtje in het pannetje. Tot de gelatine gesmolten is en dan roer je langzaam de rest van het aardbeienkaasmascarponekwarkmengsel en de losse stukjes aardbei-in-kleine-blokjes erdoor tot de hele handel vloeibaar wordt. Ondertussen ben je met je andere hand de slagroom stijf aan het kloppen en als je dat klaar hebt, kun je het aardbeienkaasmascarponekwarkmengsel langzaam door de slagroom roeren.

Ondertussen is in de koelkast je bodem lekker hard geworden. Hopelijk heb je er wel voor gezorgd dattie goed aan de randjes aansluit, want het mengsel moet je er nu ingieten en als het onder het bakpapier stroomt is dat wel een beetje irritant (en lelijk!). Dit laat je nu een nachtje in de koelkast staan (kan vast ook korter, maar ik weet niet precies hoe kort.). De volgende dag haal je je creatie tevoorschijn en versier je 'm op prachtige wijze met de aardbeien. In Frankrijk in de supermarkt kun je ook nog een poedertje kopen dat je met suiker in een pannetje roert, waarmee je zo'n prachtig glanzend laagje over je aardbeien kunt smeren.. dan lijkt het helemaal net echt!!