Ingredienten:
Voorbereiding:
Laat de bladerdeeg vellen ontdooien, en vet een taartvorm in. Ondertussen beginnen we met het maken van de vulling. Verwarm de oven vast voor op 220 graden celcius.
De vulling van de taart:
Snij de sjalotten in de lengte doormidden, niet te kleine stukken. Laat de sjalotten op laag vuur in boter zacht worden gedurende ongeveer een half uur, drie kwartier. Na een half uur het vuur hoog zetten, en een genereuze scheut sherry erbij doen, en blijven roeren totdat het stroperig wordt. Laat nu deze vulling afkoelen in een kommetje.
Compositie:
Bedek de binnenkant van de taartbodem met de ontdooide bladerdeeg vellen. Leg de uienvulling op de bodem van de taart. Strooi tijm blaadjes over de laag uien heen. Brokkel hier overheen de geitenkaas in grote brokken. 20 tot 30 minuten in de oven, tot de bladerdeeg goudbruin is.
En smullen maar!