Ingredienten
Marinade
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 C. Kook de krieltjes tot ze net gaar zijn.
Snij de paprika's in grove stukken, de courgette in blokjes van ongeveer 1cm2 en de rode peper zeer fijn.
Hussel alles in een grote ovenschaal, samen met de oregano en de tomaatjes en de sjalotjes. Roer de krieltjes en de champignons erdoor.
Kluts apart in een bakje de olijfolie, de balsamico en de honing zodanig dat er een mooie gladde substantie ontstaat en sprenkel dit over de inhoud van je ovenschaal.. Olijven toevoegen en de hele boel goed door elkaar mengen, zodat alle groenten en de aardappeltjes voorzien zijn van een dun laagje van dit mengsel en er mooi glanzend bij liggen.
Als het een kwartier in de oven staat, haal je de schaal er even uit en roer je alles opnieuw om. Nog een kwartiertje lekker in de oven laten staan en het resultaat is een heerlijke ovenschotel, met een pittig-zoete smaak.
Eventueel kun je later naar smaak wat zout erover heen sprenkelen, maar dat is niet per se nodig. Erg lekker in combinatie met tzatziki..
Als je er een eenpans-gerecht van wilt maken, kun je terwijl de krieltjes koken ook nog een in blokjes gesneden kipfilet (of iets anders) aanbraden en later door het mengsel voegen, voor het de oven in gaat.